Saftige gulerodsboller fyldt med fibre og fri for mejeriprodukter og æg.
Ingredienser:
300 g gulerødder
350g hvedemel
250g Ølandshvedemel/hampemel
50g rugmel
50g sesam
50g solsikkekerner
4 dl. boghvedegryn
1 dl. hvedeklid
5 dl. vand
2 dl. Alpro soya natural
1 spsk. øko. jomfru olivenolie
1 tsk. havsalt
1/2 tsk. øko. kardemomme
50 g. gær
Fremgangsmåde:
Opløs gæren i det lunkne vand, tilsæt alpro soya, olivenolie, salt, kardemomme og rør dette sammen.
Tilsæt derefter de revet gulerødder, sesamfrø, solsikkekerner, hvedklid og rør igen.
Til slut tilsættes resten af de tørre ingredienser og der røres godt til dejen har en fast konsistens. ( den må ikke være tør)
Lad dejen hæve i 45 min. form bollerne, fordel på 2 bageplader og lad dem efterhæve i 30 min.
pensle bollerne med alpro soya og bag bollerne i forvarmet ovn på nederste rille ved 200 grader i 12 min.