Glutenfri Surdejsbrød fyldt med fibre
Det kan være svært at finde et godt glutenfrit surdejsbrød med fibre hvis man går i supermarked, da fabrikanterne renser alle de gode næringsstoffer fra, så et hjemmebagt brød er at foretrække hvis man vil fibre.
Denne her opskrift er dejlig nem, det eneste den kræver er god forberedelses tid!
Surdejen tager ca. 3-4 dage alt efter rumtemperatur og bakterier.
Brødet skal hæve natten over eller min. 10 timer
Det er klart en fordel at have en røremaskine, da dejen skal æltes godt og i lang tid.
Fremgangsmåde – surdej.
Man tager:
1 dl. Fuldkornsrismel
1 dl. Vand
Rører disse ingredienser godt sammen i en lille skål. Første døgn skal det stå uden låg og man skal røre i det min. 3 gang om dagen.
De efterfølgende dage skal det stå med et løst låg, og man skal huske at røre min. 3 gange om dagen, flere gange er fint.
Dag 3 eller 4 dag er surdejen klar, man kan lugte og se på surdejen når den er god.
Den skal lugte sur, og være ”fast”.
Hvis der er kommet skimmel på surdejen er den ødelagt og man skal smide den ud og starte forfra.
Fremgangsmåde – Brødet
Man tager 6 dl. Lunt vand
- spsk. Fiberhusk (den gule til bagning)
Disse to ingredienser skal røres godt på røremaskinen til det bliver en stor og fast masse, man skal her have godt med tålmodighed, rør på lav hastighed påregn ca. 8 min.
Når du har fået en ensartet ”masse”, lader du massen hvile, og du kan du gå i gang med at blande dit mel og kerner.
Ingredienser:
1 dl. Øko. Fuldkornsrismel
1 dl. Øko. Fuldkornsmajsmel
1 dl. Øko. Majsstivelse
1 dl. Øko. Boghvedegryn
1 dl. Øko. Solsikkekerner
1 dl. Øko. Kokosfibre mel
2 dl. Øko. Boghvedemel
½ dl Øko. Gule hørfrø
1 dl. Øko. Sesamfrø
1 tsk. Øko. Kardemomme
1 ½ tsk. Salt
Bland alle ingredienserne godt.
Tilsæt din færdige surdej til din fiberhusk masse og rør ved lav hastighed til den er blevet homogenmasse, tilsæt derefter mel blandingen lidt af gangen, når al melet er tilsat rør da ved mellem -til høj hastighed til dejen ser fin og homogen ud, du skal påregne ca. 10 min. Da det er vigtigt at dejen bliver godt blandet.
Ta din form og skyld den under vand og put dejen heri, den hæver med låg natten over eller min. 10 timer.
Brødet bages med låg, i forvarmet ovn med låg i 50 min. Ved 200 grader varmluft.
Velbekomme.