Glutenfri og veganske kerne knækbrød
Disse knækbrød er fyldt med kerner og uden æg.
Da der ikke er nogen former for stivelse (mel) er knækbrødende også lidt porøse men smager super godt og de er meget nemme at lave.
Ingredienser:
1 dl. øko. Solsikkekerner
1 dl. øko. Boghvedeflager
1 dl. øko. Sesamfrø
1/2 dl. øko. blå birkes
150 g øko. Hakket nødder (alle variationer kan bruges)
1 1/2 spak. øko. Chiafrø
1/2 dl. Sesamolie
1/2 tsk. havsalt eller flagesalt
Vand
Fremgangsmåde chia æg:
Blad chiafrø med 1 1/2 dl vand og lad det trække i 30 min.
Fremgangsmåde knækbrød:
Blend eller hak dine nødder, blad nødderne, solsikkekernerne, sesamfrø, boghvedeflager og solsikkerkerner sammen med dit chia “æg”. Vend massen ud på bagepapir og rul massen ud imellem to stykker bagepapir.
Fjern det øverste bagepapir og snit knækbrødet i de størrelser du ønsker.
Bages på nederste rille i ca. 30 min på 160 grader.
Opbevares i en lufttæt bøtte eller kagedåse.
(dem i venstre side af foto)