Nem og lækker chokoladekage som nemt kan bruges sommer, vinter og som lækker dessert.
For at lave kagen anbefales det at have en foodprocesser pga. dadlerne, ellers vil man opleve at kagen bliver besværlig og dadlerne vil sætte sig fast under processen.
Ingredienser:
3/4 dl hørfrø (gerne blendet, men ikke nødvendigt)
2 dl vand.
125 g mandler (blendet fint)
60 g. øko. kokosolie
225 g øko. dadler uden sten
1 dåse øko. sorte bønner (husk at skyld dem under vand)
1 kop espresso (jeg bruger Nespresso lilla), svare ca. til 1dl kaffe.
100 g 70% øko. chokolade. (kun til selve kagedejen) så køb to plader hvis du også vil have til toppen når den er bagt!
4 spsk. kakaopulver.
1/2 vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker.
lidt fint Himalaya salt.
Pynt:
Valgfri chokolade og Kokosflager
Tilbehør friske jordbær, is, eller hvad fantasien tillader.
Fremgangsmåde:
Kom de blendet hørfrø i 2 dl. vand og lad det trække i 10 min.
Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn. Hak dine mandler i en minihakker så det bliver som mandelmel.
Hak din chokolade groft, skyld dine sorte bønner under koldt vand og lad dem dryppe af.
Lav din espresso kaffe klar.
Fin en form 15×20 og beklæd med papir.
(kagen bliver ikke høj, men kompakt og lidt hen ad konfekt konsistens)
Tilsæt nu alle ingredienserne i din foodprocessor, og lad det blive til en homogen og ensartet masse.
Fyld massen i din form og bag den I alm. ovn i ca. 25-30 min. stik med en pind for at tjekke om dejen hænger ved. Når kagen er bagt, kan du pynte med finthakket chokolade, som du glatter/trækker ud efter 5 min hvor chokoladen er smeltet.
Drys derefter med kokosflager eller hvad man nu har lyst til.
Kagen kan også spises dagen efter, men vent med kokosflager til den skal spises, ellers bliver de bløde.
Velbekomme Kh. Malene