Hurtig og nem chokoladekage uden sukker.
Alternativ chokoladekage hvis man ikke tåler alm. sukker og f.eks. lider af sukkersyge.
Kokoskukker er brugt som erstatning.
Kagen er også plantebaseret og derfor laktosefri og mælkefri.
Ingredienser:
6 spsk. Økologisk ren rå kakaopulver
250 g. Øko. stenkværnet hvedemel
210 g. Øko. kokossukker.
4 dl. Øko. Amarant pops
1 tsk. Finthakket vaniljestang.
1 tsk. Bagepulver
1 tsk. Natron.
2 stk. Øko. æg
170 g. Øko. kokosolie
3-4 tsk. Øko. peanutbutter
2,5 dl. Rismælk eller havremælk.
lidt fint himmalaya salt
100 g 70% øko. chokolade. til pyt hvis man ønsker det.
Fremgangsmåde:
1. Tænd ovnen på 170 grader varmluft ovn.
2. Smelt kokosolien ved svag varme.
3. Bland mel, kakaopulver, bagepulver, hakket vaniljestang, natron, sukker og salt sammen så det hele er blandet godt.
4. Tilsæt derefter den smeltet kokosolie, og blad ingridienserne. Derefter tilsætter du æg og vand og rør igen til massen er blank.
5. Tilsæt dine poppet amare og rør til du har en homogen masse.
5. Smør eller beklæd en springform og tilsæt din kakaomasse.
6. 3-4 tsk. peanutbutter puttes oven på kagen og trækkes rundt med en ske eller dejskraber, så det danner et mønster i kagen.
7. Bag kagen i den forvarmet oven i ca. 35 min.
8. Hak din chokolde groft.
Når kagen er bagt kan du pynte med finthakket chokolade, som du glatter/trækker ud efter 5 min hvor chokoladen er smeltet.
Drys derefter med Amarant pops eller hvad man nu har lyst til.
Velbekomme.
Kh. Malene og pigerne.