Kanelsnegle uden mælk, æg, smør = Plantebaseret kanelsnegle.
Kanelsneglene derfor laktosefri, mælkefri og uden æg så de kan spises af veganere og vegetarer.
Ingredienser:
25 g. Gær
5 dl. Øko. Havremælk (lun) (Naturli havremælk kan anbefales, jeg bliver IKKE sponsoreret)
450 g. Øko. stenkværnet hvedemel
600 g Øko. Ø-lands hvedemel
1 dl. Øko. Kokossukker.
100 g. Øko. Rørsukker
1 dl. Øko. Hørfrø
150 g Øko. Smørblok
50 g. Øko. koldpresset jomfru kokosolie
1 tsk. Øko. Kardemomme
lidt fint himmalaya salt
Remonce:
125 g. Øko. smørblok
1 spsk. Kanel
1 dl Øko. rørsukker
50 g Øko. 70 eller 85% chokolade. groft hakket hvis man ønsker det. (Kan varmt anbefales)
Pensling: Naturli soya cuisine giver dem en smuk brun overfalde
Fremgangsmåde:
1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft ovn.
2. Lun havremælk og opløs gæren heri
3. Tilsæt den bløde smørblok og kokosolie
4. Kom dine hørfrø i og lad det hele trække i 5-10 min
5. Tilsæt salt, kokossukker, sukker, kardemomme
5. Kom nu din mel heri lidt af gangen og rør til dejen er fast og skinner.
6. Lad dejen hæve tildækket i 30 min.
7. Rør din remonce sammen og hak din chokolade
8. Rul dejen ud på et mel-drysset bord og smør din remonce på og drys med chokolade.
rul dejen sammen så du får en lang “pølse” og skær den ud i 4 cm skiver, og fordel dem i et smurt ovnfast fad. gerne med lidt mellemrum (det passer med ca. 3 x 5 stk. )
resten kan du putte i en stor springform og fryse ned eller bage med det samme.
Lad dine snegle som skal bages nu, hæve 45-60 min inden de kommer i ovnen.
9. Tænd ovnen på 200 grader varmluft 15 min før de skal bages så ovnen er varm.
10. pensl dine snegle og bag dem på nederste rille i ca. 15 min
Velbekomme.
Kh. Malene