Skøn sommerdrik som er sund og fuld af brus.
Nem og enkel drik til alle i familien store som små. (husk små mængder i starten hvis maven ikke er vant til kefir)
Ingredienser:
1 liter koldt vand
1 dl. økologisk rørsukker
1 dl. vandkefir.
1 dl. økologiske bær efter 1. fermatering.
Fremgangsmåde:
Opløs sukkeren i vandet og tilsæt din kefir, lad det stå i stuetemperatur i 2-3 dage, find en ny ren flaske og din plastik si frem og si din kefiren fra. (dine fra siet kefir, skal skyldes og kan bruges til en ny omgang formatering.)
Nu er din vandkefir klar til 2. fermatering, hvor du kan tilsætte smag efter eget ønske, jeg har denne gang valgt at bruge økologiske jordbær og hindbær. (det er meget vigtigt at det er økologiske vare man bruger da konventionelle kan ødelægge din kefir)
Når kefiren har trukket 2 dage er den klar til at komme på køl og kan drikkes så snart den er kold.
Husk at “lufte” din kefir hver eneste dag, da det danner overtryk og derved kan springe.
God sommer.