Skøn snack på den søde måde.
Disse mandler er en nem måde at lave “sund” snack/slik hvis man har en sød tand.
Det allerbedste er at børnene elsker dem, og så er kanel blodsukkerstabliserende!
Mandler er rig på en masse mineraler og indeholder også vitaminer og monoumættede fedt.
Hvis du mangler kalium, fosfor, magnesium og calcium så kan du med fordel spise løs.
Lidt om kanel:
Kanel har været i medierne pga. Kuramin som er et naturligt aromastof i kanel, det er store mængder af kuramin som anses for at være sundhedsskadeligt for leveren, nyrer og cancer. Indhold af Kuramin i Kassiakanel er varierende fra 700 til 12.200 mg pr. kg. det er denne her type kanel som er den mest almindelige i Danmark og er den man oftes finder i supermarkedet, fødevareindustrien, bager mv.
Den ægte kanel kaldes også for Ceylon kanel den indeholder intet eller meget lidt kuramin, den er mere lys end Kassiakanel, den har en mildere aromatisk smag. indholdet af kuramin i ægte kanel er kun fra 0 til 297 mg pr. kg.
Der er ikke nogen restriktioner ved brug af ægte kanel, så man kan derfor med fordel anvende den i stedet for Kassiakanel, hvis man bruger kanel dagligt.
Ingredienser:
350g økologiske mandler
25g økologisk boghvedemel
30g Lindehonning
20g økologisk ahorn sirup
1/2 tsk hybenpulver
1/2 tsk. ægte kanel
25g øko. koldpresset jomfrukokosolie
1/2 dl vand
Fremgangsmåde:
Tændt ovnen på 140 grader varmluft.
Smelt kokosolie, honning og vand.
Bland de tørre ingredienser sammen så alt er jævnt fordelt, tilsæt den smeltede blanding og rør godt rundt.
Fordel blandingen på en bageplade beklædt med bagepapir så alt er jævnt fordelt.
Bages på nederste rille i 40 min. de første 2 x 10 min ved 130 grader de næste 2 x 10 min ved 100 grader varmluft. husk at rør hvert 10 minut.
De 40 min er inkl. den tid man bruger på at røre og justere tiden.