Hyben og kanel knas
Ingredienser:
130 g øko. boghvedeflager
100 g øko. mandler
40 g øko. Speltflager
40 g øko. Rugflager
40 g. øko. solsikkekerner
45 g øko. Kokosolie
1 dl vand
60 g lindehonning (fra privat biavler)
40 g. øko. Ahornsirup
1 tsk. Hybenpulver
1 tsk. Ægte kanel
½ tsk. Fint havsalt
Alle tørret frugter kan bruges så udvælg gerne 1 eller 2 varianter som kan tilsættes granolaen for lidt ekstra sødme.
Eksempler
Øko.Hakket abrikos
Øko. stødt abrikoser
Øko. Stødt dadler
Øko. Kokos chips
Øko. Rosiner
Øko. Tranebær
Fremgangsmåde:
Forvarm oven til 150 grader. (varmluft)
Smelt kokosolie, med vand og honning i en lille gryde.
Bland de øvrige ingredienser sammen på nær kokoschips, hakket abrikoser, dadler og rosiner.
Tilsæt den varme blanding og rør godt. Fordel massen på en bageplade beklædt med bagepapir.
Det hele skal bages i ovnen, i 30 min. Ved 150 grader. På nederste rille.
Rør hvert 10 min. Og tilsæt evt. rosiner eller hakket abrikoser efter 20 min og resten når den er afkølet helt.
Hvis man bruger stødt frugter skal de først tilsættes når grannolaen er helt afkølet ligesom kokos chipsene.
Når granolaen er afkølet helt skal det opbevares i en lufttæt beholder.