Veganske kerneboller
Ingredienser:
2 dl. lunkent vand
4 dl. øko. Havremælk (naturli)
1 pk. øko. Gær
1 spsk. øko. Jomfru olivenolie
1 tsk. Havsalt
25 g øko. Mørke hørfrø
25 g øko. Gule hørfrø
50 g øko. Solsikkekerner
30 g øko. Hvedeklid (for at få flere fibre i bollerne)
100 g øko. Rugmel
125 g øko. Grahamsmel
200 g øko. Tipo 00 mel
Naturlig soya til at pensle bollerne med.
Fremgangsmåde:
Bland vand og havremælk, rør derefter gæren ud i blandingen.
Tilsæt olie, salt, alle kernerne og lad det trække i 5-10 min.
Tilsæt mel og rør på maskine eller med din elpisker påsat dejkroge til dejen har en pæn fast konsistens.
Lad dejen hæve i 1 time, og form derefter 12 boller som skal efterhæve i 45 min. Pensl bollerne med Naturli soya som giver bollerne den velkendte flotte blanke og gyldne overflade.
Bages i en forvarmet ovn på 180 grader i 16-20 min alt efter ovn.
Dejen er også super god til pølsehorn.