Boghvedekiks med kanel.
Nemme og hurtige kiks, gode til at tage med eller putte i madpakken.
Ingredienser: (Jeg bruger som udgangspunkt altid økologiske råvarer)
150 g. Boghvedemel
200 g. Boghvedeflager
100 g. Speltflager
50 g Rugmel
100 g Brun farin.
1 tsk. Ægte kanel
1 tsk. Vaniljesukker
6 g Hjortetakssalt
150 ml. Havremælk
125 g Smørblok
Fremgansmåde:
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Bland alle de tørre ingredienser.
Smelt smør og tilsæt den i dine tørre ingredienser sammen med havremælken, og rør til du har en ensartet masse.
Fordel dejen på en beklædt bageplade eller i en form og husk at skære kiksene ud i passende størrelse. (der er til 2 bageplader)
Bages i den forvarmet ovn i ca. 12-15 min alt efter ovnes egenskaber.
Lad kiksene køle helt af på en rist før de opbevares i en tætsluttet beholder.